ønsker du å være forvert for en av våre hunder

Ønsker du å bli forvert

Mange lurer på hva det vil si å være Forvert/Delforvert for våre hunder.

 

Her kommer en kort forklarig:

Forvert:

Å være forvert vil si at familien har hunden boende hos seg hele tiden og behandler den som sin egen og har alt av utgifter og ansvar. Det skrives en kontrakt som skal signeres av oppdretter og forvert.

Oppdretter eier hunden og står som 100% eier.   Man kan sammenligne det med å være

et "fosterhjem" for hunden. Man låner hunden inntil den utgår fra avl, først da overfører eierskapet til forvert vederlagsfritt utenom gebyr som NKK skal ha.. Det er viktig å vite at forvert har det hele og fulle ansvar for alt med hunden. Både det økonomiske og ved sykdom og adferd.

Oppdretter har kun ansvaret ang. parring, fødsel og kulltiden som er frem til valpene er 8-9 uker. 

Det er oppdretter som ene og alene bestemmer når hunden utgår fra avlstjenesten og vi følger våre egne etiske normer selv om vi er medlem av NKK så er vi ikke enige i alt det de anbefaler.

Viktig at forverten ikke bor lengre unna oppdretter enn max 1 times kjøring med bil og det er forvert's hele og fulle ansvar og hente/ levere hunden til oppdretter. Oppdretter skal ha jevnlig kontakt med  hunden 

Oppdretter er nøye med valg av forvertsfamilie og det krever et nært og tett samarbeid mellom partene og ofte velges forverter ut via bekjente eller noen som har en relasjon til oss.Evt anbefalinger.

Det må sendes søknad hvis man ønsker å være del/forvert og fortelle om seg selv, hva man kan tilby hunden mm. Vi krever referanser hvis man ønsker å være forvert for våre hunder.

Det er kun 1 person som kan stå som forvert på kontrakten og vi forholder oss kun til den personen.

Det betales et verts gebyr fra 2000-10000 kr ,alt etter hvor gammel valpen er når den setters ut. Jo eldre, jo dyrere da oppdretter har hatt mange timers jobb med alt fra oppdragelse til utgifter , kjøp av utstyr, forsikringer mm.

Hunden settes ut på forvertavtale når den er min. 12 uker og  opp mot 12 mnd.

Voksne hunder settes ikke ut på forvertavtale, men man kan avtale livsvarige besøkshjem ( se info om besøkshjem)

Man kan si opp en forvertavtale og da må man sende skriftlig med ca 2 ukers varset til la-luna@live.no 

Man kan ikke overføre forvertavtale til noe andre og man kan heller ikke låne ut hunden til venner og bekjente uten samtykke og ved langvarig fravær skal hunden  til oppdretter.

Delforvertvtale er omtret det samme som forvertsavtale, men det er som regel avlshanner som blir satt ut på det. Hunden oppholder seg da vesenlig lenge i perioder hos oppdretter i forbindelse med parringer og utstilling. Det hender også at hunden må hjem igjen hvis ikke vellykket parring for så å komme tilbake hos oppdretter etter noen dager, derav navnet delforvert.

Vårt oppdrett har ingen maks grense på antall parringer på hanner da vi også leier ut til uregistrerte tisper og vi leier også ut avlshanner til utlandet for parringer.

På tisper har vi maks 4 levende fødte kull pr tispe innen hun er fyllt 8 år.

Det er viktig å tenke nøye gjennom hvis man inngår en type forvertavtale da hunden ikke er Deres før den er løst fra Avlsavtalen og man har i tillegg 100% ansvar for all sykdom, skader, adferd og ulykker og må ta all kostnader i forbindelse med det. Det er også forverts ansvar å hente og bringe hunden til oppdretter ved behov.

En avlstispe skal fóres etter anbefaling, holdes slank og  i god form og få daglig mosjon.

Skal ha årlig vaksine, ormekurer, helse/ evt tannrens hvis behov.

Oppdrette kan si opp avtalen hvis det er mislighold av kontrakt eller hunden ikke blir ivaretatt slik at det vanskeliggjør avl. 

Forvertsgebyret er da å anse som tapt.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.01 | 16:03

Hei
Bare ring 41200912

...
29.01 | 14:01

Hei
ta kontakt via tlf 41200912

...
29.01 | 12:33

Hei jeg har en yorkijente som er livredd for alle lyder,det er vondt å se at hun er så redd.. Vi har hatt henne siden Mai 2017 . Er det mulig å få hjelp?

...
29.01 | 08:55

Bare ring 41200912cfor en hundeprat

...
Du liker denne siden