Valpens utvikling
valpene
Denne dagboken er enket skrevet, det er så mye som skjer ang utvikling hos en valp så ønsker du å vite mere så ligger det mye info på nettet.
Al-capone
0-2 uker:

I denne perioden er MAT,VARME og BESKYTTELSE det viktigste i tillegg til fred og ro. Mor og Valp skal skjermes for besøk og ha et rolig og harmonisk miljø rundt seg helt fra starten.Meipo

3. uke
I løpet av denne uken åpnes øynene og
Kropp og følelser utvikles mer.
De ser uklart i begynnelsen men synsnervene blir gradvis utviklet.De kan nå høre og begynner så smått å bevege seg mere . Noen klarer å gå nå med en ustø gange Nå er det viktig å legge til rette tissekladd slik at valpen har mulighet å gå ut av liggeplassen for å tisse, noe den gjør av instinkt. Det er viktig nå å bytte kladd ofte slik at den er ren. Valpene flyttes nå ut av fødselskassen og får en  mye større valpekass slik at de kan få muligheten å bevege seg mere.
Valpen opplever sinnsstemninger. Den sanser skrekk og aggresivitet,uro og stress fra andre hunder og fra omverden. Utrolig viktig med et stressfritt miljø og det er akkurat derfor vi er helt
imot masseoppdrett og mange valpekull samtidig!

Utrolig mange adferdsproblemer som er relatert til dette stadiet i  valpens liv. Har valpen fått en gunnleggende trygg valpetid hos oppdretter så er mye gjort. 


Alexandria

4.uke

Starter med pregning av sosial tilpasning.
Valpen identifiserer seg med art.

De begynner så smått å bevege seg ut av valpekassen,og er sensibel for ytre påvirkninger. Vi tilbringer nå mye tid sammen med de og alle får sin kvalitetstid sammen med oss voksne. Vi klipper bittesmå miniatyrklør, koser, tar mye i munn,poter mm. De søker ut av kassen for å gjøre fra seg .

Meipo
5. uke

Valpene går nå inn i en veldig viktig periode hvor kontakt med mennesker er viktig. Nå er det fint å tilbringe mye positiv tid sammen med valpene. Alt som nå skjer av negative påvirkning kan prege valpen som voksen. Som adferdsterapeut så ser jeg ofte en sammenheng med nervøse hunder og økt stress i denne viktige perioden. Nå skjermes de for negative ytre påvirkninger og håndtering skjer med overveiende forsiktighet. 

King

6 uker

Valpens identitet forsterkes og leken blir mer hardhendt. Nå kan vi tydelig se hvem som er tøffest og hvem som er mer forsiktig

Meipo
7 uker.

 Nå er det virkelig liv i gjengen og leken begynner å blir mer hardhendt og vi kan se antydning til rangordningen i gjengen.
Ikke vanskelig å se hvem som er tøffest og hvem som er mest reserveret.Meipo

8. uke

Nå begynner lederpregningen og de viser økt flukttendens. Valpene begynner å oppdage verden rundt seg og er nyskjerrig på det meste.
De begynner å få minnebilder som gir de varig innlæring. Leken kan bli ganske voldsom til tider og dominansforhold i flokken utvikles.
Fra nå og utover er valpen veldig mottakelig for læring og ingen av valpene her har noen negative erfaringer i livet så langt.

Nå er det tid for helsekontroll og attester

valpene sover nå alene og de klarer å holde seg hele natten uten å tisse. De er veldig flinke til å tisse ute eller på kladd. Sjelden det skjer uhell nå.

De er godt vant med å kjøre bil og sover stille og rolig i reisebur.

Alle skal takler fint å være alene en liten stund og de spiser nå bare tørrfor.

Vant med kloklipp og ha på seletøy og har badet.

Kl. 23 sover hele gjengen og det er helt stillt frem til ca kl 07. Da er det som oftes helt tørt i soveburet og alle går da ut for å lufte seg og gjøre fra seg.
9.uke
Nå er det virkelig liv i leiren til tider:)
Valpene er høyt og lavt og vi har en fulldags jobb å passe på. De kommer seg over alt og alltid er det noe å undersøke,smake på, tygge på, lukte og bli trygg på.
I denne uken er det mye som skjer, så å ta valpen bort fra Mamma når de er bare 8 uker er ikke bra.
De ammer enda og lærer noe nytt av Mamma hver dag. Så en uke ekstra sammen betyr så mye.
Ikke bite, ikke være redd, spise tørrfor, være trygg i bil,  trygg på andre hunder osv osv...
En viktig uke for sosialisering sammen med Mamma og oss.Meipo

Vi er evig takknemlig for at vi har fått den gleden av å blir kjent med disse fantastiske valpene.
Ønsker de alle lykke til i fremtiden hos sine nye familier 😀

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Trine Lovise Hansen | Svar 20.03.2013 03.32

Sitter i natten å ser på vakre Meipo"n min! Skjønner godt at dere vil savne de etter så mange uker! Han skal bli såååå godt tatt vare på! Takker dere for han!

Anne | Svar 26.11.2011 18.01

Hej, hvornår får i cc hvalpe igen? Og hvor store er jeres hunde? Ønsker en han, cobby, lille, ikke spotted gerne med hårgrad 3-4. Og gerne i foråret 2012.

Mona 29.11.2011 11.40

Hei. Vi planlegger 2 kull i løpet av januar:) Bare send mail hvis du ønsker å reserverer en gutt så ser vi hva som kommer i løpet av våren:)

Christine | Svar 28.06.2011 03.34

Vil sende en stor takk til deg Mona. Er så hyggelig å lese noen ord om disse vakre valpene... Nå er det ikke lenge til vi endelig skal møtes alle sammen.

Christine | Svar 20.05.2011 12.52

Vi er i Spania men følger nøye med. Vi sender varme tanker til Nanna og de andre søkene. Vi skal i den norske sjømannskirken og da skal vi be for dem alle.

Else Karin, Sandra og lille Effy Amidala | Svar 14.05.2011 02.03

Gratulerer så mye med nytt kull

Christine | Svar 13.05.2011 02.02

Vi er såååå spente og vi gleder oss masse. Må ta godt være på disse må vakre... Hilsen "mammaen til en av valpene" forhåpenligvis

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.10 | 22:35

Hei,jeg har det samme problemet og jeg tror man bare må
håpe.😊

...
24.10 | 22:33

Hei jeg er en jente på 10 år og jeg har spurt mamma og pappa om jeg kan få/kjøpe en fjording,men de sier nei...😞Hva kan jeg gjøre for å få en?🐴

...
03.08 | 10:16

Hei! we live in Bergen and we would like to have a Chihuahuaha with all health attest , etc. Can you help me?

...
25.07 | 09:11

Hei
Jeg heter Reidun Madsen og ønsker få meg et nytt familiemedlem.
De eldste barna er begynt å flytte ut, å det er bare 2 barn igjen i huset.

...
Du liker denne siden